LESKOVAC – Prve večeri Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE glumac Miloš Biković, na tribinskom programu “U krupnom planu”, razgovarao sa festivalskom publikom u Bioskopu LKC, saopštili su organizatori.

Biković koji je sinoć svečano otvorio 12. LIFFE festival na današnjoj konferenciji za medije između ostalog je kazao da je sinoć osetio potrebu publiku kod publike za kvalitetnim sadržajem.

“U osnovi festivala je ono što je nevidljivo i što se teško može definisati, a to je ta magija živog kontakta, neka iskra koja je neophodna festivalu da bi bio živ, čak i kada govorimo o festivalima koji imaju velike budžete i glamurozne goste. Ako nema te iskre i te strasti, festival je mrtav. Sinoć sam osetio tu energiju i potrebu kod publike za kvalitetnim sadržajem, i mislim da je zbog toga ovaj festival tako uspešan”, kazao je Biković i dodao da je iza tog uspeha postoji i veliki rad.

“Drago što je Leskovac pokazao toliko visok nivo kulture, posebno kada imamo u vidu prethodni period u kojem je Srbija imala jednu dekadenciju i pad kad je u pitanju kultura”, rekao je Biković.

Miodrag Radonjić, glumac i ko-producent filma “Balkanska međa” koji je sinoć prikazan nakon svečane ceremonije otvaranja, istakao je uspešnost festivala i potrebu da se on razvija i raste iz godine u godinu.

“Meni je ovo druga godina zaredom da sam gost na festivalu LIFFE i drago mi je da vidim da se festival razvija i kreće se u pravcu u kojem će postati jedan od najznačajnijih u regionu”, zaključio je Radonjić.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here