NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je da je prvi polumaraton u tom gradu u potpunosti uspeo i izrazio nadu da će trka postati tradicionalna.

“Pazarski polumaraton pokazao je drugu, svetsku dimenziju našeg grada. Druženje, zabava, promocija trčanja i zdravog života, poruke su koje su poslate u svet. Pokazali smo da smo grad sporta mladih ljudi i dobrih domaćina. Hoteli su bili puni, kafići takođe, atmosfera je bila sjajna. Verujem da će ovo postati tradicija. Želimo da budemo lideri u regionu ne samo u sportu već i u turizmu i drugim oblastima. Nadam se da su svi gosti poneli lepe uspomene iz grada koji spaja i da će nam se ponovo vraćati” istakao je Biševac, koji je zajedno s direktorom Sportskog saveza Novog Pazara Emirom Mehmedovćem učestovao na trci.

Ukupno je nastupilo više od 100 trkača i preko 1.000 rekreativaca, a pobedili su reprezentativka Srbije Teodora Simović i Kenijac Stenli Kipruto.

Pokrovitelj polumaratona bio je Grad Novi Pazar uz tehničke partnere Sportski savez Novog Pazara i Atletski klub Novi Pazar.