BEOGRAD – Potpredsednica Gradjanske inicijative SDP Ksenija Božović rekla je danas da je Rada Trajković iz koalicije “Sloboda” imala mnogo neslaganja sa ubijenim liderom Gradjanske incijative SDP Oliverom Ivanovićem i upitala je gde je ona bila dok je Ivanović bio u pritvoru, prenelo je Kosovo Online.

Kosovo Online je preneo da je Božović upitala Radu Trajković gde je bila tri i po godine dok je Oliver Ivanović bio u pritvoru, na koliko se njegovih sudjenja pojavila i koliko ga je puta za to vreme posetila.

“Da li ste ga možda posetili kad je bio u kućnom pritvoru, a znam da niste. Pitam vas i gde ste bili prethodnih 20 meseci svakog šesnaestog kada je Gradjanska inicijativa SDP na ovom mestu tražila nalogodavce i ubice Olivera Ivanovića i palila sveće”, navela je Božović.

Kampanju za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu Rada Trajković, članica koalicije “Sloboda”, počela je danas na mestu gde je u januaru 2018. godine ubijen predsednik GI “Srbija, demokratija, pravda” Oliver Ivanović u Severnoj Kosovskoj Mitrovici.

“Ubiti čoveka samo zato što je govorio je veliki zločin. Osporavati i podržavati i usporavati istragu je isto tako zločin, ali štititi zločinca je zločin nad zločinima, a ja mislim da one i oni koji su osumnjičeni za zločin nad Oliverom – imaju zaštitu, na žalost i od predsednika Srbije (Aleksandra Vučića)”, izjavila je Trajković, a preneo je portal Kossev.

Ksenija Božović je kandidatkinja Srpske liste za poslanika u Skupštini Kosova na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima, koji će biti održani 6. oktobra.

Beta