MERDARE – Skupoceni Porše ”911 Carrera 4 GTS”, kojim je upravljao muškarac albanske nacionalnosti, zaplenjen je na prelazu Merdare, saopštila je Uprava carina Srbije.

merdare-zaplenjen-skupoceni-porse Foto: Uprava carina
Carinici su 3. septembra 2019. godine, na punktu Merdare, zaustavili i zadržali Porše nemačkih registarskih oznaka, nakon što je utvrđeno da nije bio registrovan, niti prijavljen, a čija je vrednost procenjena u iznosu od gotovo 12 miliona dinara, precizira se u saopštenju.

Dodaje se da se 48-godišnji vozač, albanske nacionalnosti, sa prebivalištem u Nemačkoj, kretao iz pravca Kosova ka centralnoj Srbiji, vozeći neregistrovani automobil stranog porekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Pregledom dokumentacije, utvrđeno je da Porše ”911 Carrera 4 GTS” nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je reč o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, doneo odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

U saopštenju se dodaje da bi se ovaj luksuzni auto uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.