MERDARE – Skupoceni Porše ”911 Carrera 4 GTS”, kojim je upravljao muškarac albanske nacionalnosti, zaplenjen je na prelazu Merdare, saopštila je Uprava carina Srbije.

merdare-zaplenjen-skupoceni-porse Foto: Uprava carina
Carinici su 3. septembra 2019. godine, na punktu Merdare, zaustavili i zadržali Porše nemačkih registarskih oznaka, nakon što je utvrđeno da nije bio registrovan, niti prijavljen, a čija je vrednost procenjena u iznosu od gotovo 12 miliona dinara, precizira se u saopštenju.

Dodaje se da se 48-godišnji vozač, albanske nacionalnosti, sa prebivalištem u Nemačkoj, kretao iz pravca Kosova ka centralnoj Srbiji, vozeći neregistrovani automobil stranog porekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Pregledom dokumentacije, utvrđeno je da Porše ”911 Carrera 4 GTS” nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je reč o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, doneo odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

U saopštenju se dodaje da bi se ovaj luksuzni auto uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here