BIJELO POLJE – Bijelo Polje već godinama drži neslavan rekord. Naime, iz tog crnogorskog grada stanovnici se najviše iseljavaju. Tome u prilog govore i najnovini podaci Uprave za statistiku MONSTAT. U prvih sedam meseci ove godine iz Bijelog Polja su, po zvaničnim podacima, otišla 433 stanovnika.

Nakon Bijelog Polja građani se mahom iseljavaju i iz Nikšića, koji je za sedam meseci napustilo 394 građanina. Zatim slede Berane odakle su otišla 233 stanovnika, Cetinje 153, Rožaje 156… MONSTAT vodi samo podatke o unutrašnjim migracijama.

O tome koliko stanovnika se odselilo iz Crne Gore zvaničnih podataka nema.

Prirodni priraštaj negativan u 17 opština

Od početka 2019. godine Crna Gora beleži negativan prirodni priraštaj. U prvih šest meseci rođeno je 3319 beba, od čega 1705 dečaka i 1614 devojčica, objavio je MONSTAT.

U istom period umrlo 3370 osoba, i to 1762 muškaraca i 1608 osoba ženskog pola. Znači u posmatranom periodu broj preminulih je za 51 veći od broja rođenih u Crnoj Gori.

Negativam prirodni priraštaj zabeležen je u Andrijevici, Baru, Bijelom Polju, Cetinju, Danilovgradu, Gusinju, Herceg Novom, Kolašinu, Mojkovcu, Nikšiću, Petnjici, Plavu, Pljevljima, Plužinama, Šavniku, Ulcinju i Žabljaku.

Venčani – razvedeni

U prvih pola godine u Crnoj Gori sklopljena su 1442 braka, a razvedeno ih je 389. U ovoj godini razvoda brakova nije bilo u Andrijevici, Budvi, Gusinju, Petnjici, Plužinana, Tivtu i Tuzima.


indeksonline.rs/CdM.me

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here