BEOGRAD – Pojedini mediji i portali objavili su da je N1 televizija na YouTube kanalu objavila “cenzurisan snimak” emisije Presing, bez dela u kojem je gost, član Predsedništva SNS, Vladimir Ðukanović tražio od voditelja, direktora N1 Jugoslava Chosića, da objasni zašto i kako uopšte ta televizija posluje sa gubitkom.

“Zašto vam firma četiri godine unazad ima tolike gubitke? U EU bi vas pitali zašto imate tolike gubitke. Vlasnik ste druge firme, koja sa jednim zaposlenim ostvaruje plus, svaka čast”, istakao je Ðukanović, i dodao:

“Sedam i po miliona evra imate gubitka za četiri godine. Kako isplaćujete plate za 140 radnika? Ili izbegavate da plaćate doprinos za porez na dobit. To bi građani voleli da znaju”, rekao je on.

“Ne razumem, kakvo je to pitanje, pa šta?”, odgovorio je Chosić.

Emisija je potom okačena na Jutjub kanal televizije N1 bez todg dela, koji traje nešto više od pet minuta.

TV N1 je odbacila navode da je namerno “isekla” Ðukanovića, ocenjujući ih zlonamernim.

Reč je, kako su saopštili, o tehničkoj grešci koja se dogodila prilikom “aplouda”, odnosno postavke emisije na kanal Jutjub.

N1 se zatim izvinila Ðukanoviću, objavljeno je danas na sajtu ove televizije, kao i da je kompletna emisija u međuvremenu postavljena na tu društvenu mrežu.

Vladimir Đukanović ističe da želi da veruje da je u pitanju greška uredništva.

“Isečeno je celih poslednjih pet minuta koji se tiču poslovanja njegove firme. Nije čak puštena ni Chosićeva ođava”, rekao je on medijima.

“Hajde da verujem da je slučajno došlo do tehničke greške. Ali, čudno je da je došlo do greške baš kad govorim o minusu firme Medianews, ćerle firme Medianews SARL, iz Luksemburga, koja je vlasnik N1”, kazao je Ðukanović za Tanjug.

“Na stranu to što sam sinoć saznao da je emisija emitivana u Sloveniji, a ne u Beogradu”, rekao je Đukanović.

Tanjug