SARAJEVO – Delegacija od 20 privrednika iz Kraljevine Saudijske Arabije, predvođena poslovnim forumom Islamske razvojne banke (IsDB) THIQAH najavila je dolazak na Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019.

Islamska razvojna banka, jedna od najvećih multilateralnih finansijskih institucija na svetu, osnovala je poslovni forum THIQAH s ciljem uspostavljanja jedinstvene i inovativne platforme koja će omogućiti privrednicima međusobno uvezivanje i stvaranje novih poslovnih mogućnosti.

Članice IsDB-ovog poslovnog foruma THIQAH su ugledni biznismeni s liste najbogatijih ljudi u arapskom svetu, te čine neke od najeminentnijih poslovnih subjekata u svetu, kao što su Svetska banka, Međunarodni monetarni fond, Azijska razvojna banka, Evropska banka, Svetska trgovinska organizacija i mnogi drugi.

Učešće na SHF-u 2019. do sada su potvrdili i najavili učesnici iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Turske, Malezije, Indonezije, Austrije, Nemačke, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Francuske, Litvanije i mnogi drugi.

SHF 2019. biće održan u Centru Skenderija u Sarajevu od 26. do 28. septembra 2019. godine, a organizatori Sajma su Bosna Bank International, Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Busineš Forum THIQAH, uz podršku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, te Udruženja halal-industrije koje đeluje pri Gospodarskoj/Privrednoj Komori FBiH.

Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića.

Tanjug