BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević danas je izjavio da će ministarstvo sve učiniti, u okviru svojih nadležnosti, kako bi porodicama stradalih na Kosovu i Metohiji (KiM) pružilo neophodnu pomoć, ali da sve mora da bude uradjeno prvenstveno u dogovoru i kroz zajedničku saradnju sa Kancelarijom za KiM.

On sa direktorom vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Djurićem razgovarao o najboljim načinima za rešavanje problema koje imaju porodice kidnapovanih, nestalih i ubijenih lica na KiM.

“Želimo da porodice stradalih na KiM-u znaju da Vlada Srbije misli na njih i da će sve učiniti da, barem na neki način, ublaži njihovu bol i pomogne im u okviru mogućnosti koje imamo”, rekao je Djordjević, saopštio je njegov kabinet.

Kako je navedeno, Djurić je zahvalio je Djordjeviću na ličnom angažovanju u rešavanju problema koje imaju porodice stradalih na KiM-u i istakao da Kancelarija ulaže sve napore kako bi se ti problemi rešili, kao i da će uz saradnju sa ministarstvom uspeh u tome biti mnogo brži i bolji.

Beta