PEKING – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da njegova ekipa predstojeći meč protiv Češke mora da odigra kao protiv SAD i da Svetsko prvenstvo završi na dostojanstven način.

“Utakmica koju treba završiti na pravi način, na onaj na koji smo to učinili protiv Amerike, a tu utakmicu smo odigrali fantastično, koncentrisano, vodili smo 40 minuta… Tako treba da udjemo i u meč protiv Češke, da završimo turnir na dostojanstven način, kako pristaje pravim, ozbiljnim profesionalcima”, rekao je Djordjević.

Srbija sutra od 14.00 u Pekingu igra poslednju utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kini, protiv Češke u borbi za peto mesto.

“Naravno da su misli i dalje na toj utakmici čevrtfinala i to će da ostane, to je tako… Medjutim, treba se samo koncentrisati na košarkaške stvari i iz toga tražiti dobar završetak takmičenja”, rekao je Djordjević.

O sutrašnjem rivalu selektor ima samo pozitivne reči.

“Česi su ekipa koja se jako digla. Bez obzira na to što nema Veselog, u Balvinu, na poziciji pet, našli su stub odbrane, a i napada uz Satoranskog koji je apsolutni lider i koji je odigrao fantastično prvenstvo… Oni su jedno od iznenadjenja ovog Svetskog prvenstva, zajedno sa Poljskom, jer su ušli medju prvih osam i tako napravili sjajan rezultat. Reč je o reprezentaciji koja je iz jednog rada, iz procesa i kontinuiteta, došla do ovog rezultata i zaslužuje samo čestitke”, rekao je selektor Srbije.

Beta