BEOGRAD – Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je da je Španija bila bolja u današnjem meču, da je zaslužila pobedu i istakao da nije srećan zbog reakcije Nikole Jokića.

“Čestitam Španiji koja je definitivno danas bila bolji tim. Izbacila nas je iz naše igre, poremetila ono što smo planirali da uradimo. Nismo dobro odgovorili na njihove promene odbrane, gubili smo lopte na neobjašnjiv način. Pobeda u ovakvoj utakmici, sa 17 izgubljenih lopti, bila bi van domašaja za bilo koji tim pa i za nas”, rekao je Djordjević.

Srbija je doživela prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je u poslednjem meču Grupe J u Vuhanu izgubila od Španije sa 69:81. Srbija će u četvrtfinalu Svetskog prvenstva igrati protiv Argentine.

Srbija je u trećoj četvrtini ostala bez pomoći Nikole Jokića koji je zaradio isključujuću ličnu grešku.

“Drugo poluvreme smo odigrali mnogo bolje, ali mi se nije svidela glupa reakcija našeg igrača koji je trebalo da bude na terenu. Mogli smo da izgubimo utakmicu i sa njim, ako je protivnik bolji, ali on je trebalo da ostane na terenu i bude jedan od lidera”, rekao je Djordjević.

Srbija je, po rečima Djordjevića, uspela da uhvati priključak, igrala dobro u napadu, poremetila organizaciju napada Španije…

“Ali, greške koje smo napravili u odbrani očigledne i nedopustive protiv tima kao što je Španija. Oni su veoma iskusni… Bili su bolji večeras i zaslužili su pobedu”, rekao je Djordjević koji je danas po 100. put predvodio nacionalni tim sa klupe.

Ovo je prvi poraz koji je Srbija doživela tokom celog leta.

“I dalje smo na turniru, ali moramo da shvatimo da treba da igramo zajedno… Danas to nismo bili mi”, rekao je selektor Srbije.

Beta