DONGUAN – Selektor košarkaške reprzentacije Srbije Aleksandar Ðorđević, posle pobede nad Sjedinjenim Američkim Državama u meču za plasaman od 5. do 8. mesta na Svetskom prvenstvu, rekao je da je ponosan na trijumf svog tima.

“Dobra reakcija, ponosna. Spavali smo u istom krevetu i to nam je pomoglo mnogo. Način organizacije ovog takmičenja nam neće pomoći, ali tu ne možemo ništa da uradimo. Momci su izašli sa željom da se takmiče, da pokažu da smo dobar tim i pored teškog poraza. To sam im i rekao, da pokažemo da smo zajedno, to zajedništvo je vodilo istorijski našu zemlju do podijuma, to učimo i propovedamo svakog dana. Jesmo tim, grupa koja dugo radi zajedno, znamo šta nam je ciniti na ovakvim mečevima. Nekada ide u jednom, nekad u drugom smeru. Treba insistirati na zajedništvu, u porazima i pobedama”, rekao je Ðorđević posle meča, a prenosi sajt KŠ

On je rekao i da se trudio da motiviše igrače.

“Otvorili smo dobro meč, nisu bili spremni, imali su težak poraz koji im je bio u glavama. Ali, SAD je ponosna zemlja takođe, oni su reagovali u drugoj četvrtini, ali smo na kraju pronašli i unutrašnju igru na koju nisu imali odgovor. Ponosan sam i na odbranu… Ovo je dobra pobeda. Pokazali smo sebi šta možemo, ali moramo da ispoštujemo takmicenje do kraja.”

Tanjug /Foto :Tanjug – D. Đorđević