BEOGRAD – Funkcioner SNS Vladimir Đukanović rekao je danas da su zahtevi opozicije vezani za izborne uslove ””gomila fraza”” i da je to alibi da bojkotuju izbore.

“Četrdeset i dva zahteva stručnog tima su nešto o čemu ne treba da se razgovara, to je besmisleno, gomila fraza. O predlozima Crte, Transparentnosti i CeSida hoćemo da razgovaramo”, kazao je Đukanović za N1.

Kako je rekao, pravo svake stranke je da se odluči za bojkot i dodaje da su zahtevi koje su postavili na okruglom stolu besmisleni.

“Da se smene članovi REM-a. Kako ja da smenim nekoga koga je SPC predložila? Ne možete da ih smenite, imate član 16. u kome se kaže neophodno je pribaviti mišljenje svih clanova Saveta pa tek onda razrešenje”, kazao je Ðukanović i dodao da ne postoji zakonska mogućnost za tako nešto.

“Ovo su alibi zahtevi da bi mogli da kažu idemo u bojkot. Traže da Vučić ne ide u kampanju. Pa gde to ima”, rekao je on.

Za birački spisak je naveo da je vlast 2011. pocela reviziju i da je spisak “nikad bolji i sređeniji”.

“Imali ste profesore pravnog fakulteta koji su rekli da su to besmisleni zahtevi. Oni koji su potpisali našu listu su protiv toga. Tih 42 zahteva su budalaština. O predlozima Crte, Cesida, Transparentnosti hocemo da pricamo, ima racionalnih predloga. PSG je dao jedan papir, ima stvari koje su neracionalne, ima stvari koje su konkretne i o kojima možemo da pričamo”, napomenuo je Ðukanović.

Tanjug /Foto :Tanjug