BEOGRAD – Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da ta stranka neće promeniti odluku o bojkotu izbora, a da formiranje predizborne prelazne, tehničke Vlade, koju su izneli kao ideju, trenutno uopšte nije aktuelno, jer vlast ne želi da ispuni nijedan zahtev opozicije i stručnog tima protesta.

On kaže, kako je saopšteno, da Dveri sada pominju temu prelazne Vlade kako bi unapred signalizirali da, ako dođe do pokušaja vlasti da u poslednji čas ponudi neke ustupke pred izbore, Dveri na to neće pristati.

Da bi uopšte došlo do novih izbora, smatra Obradović, mora najpre doći do sporazuma vlasti i opozicije o slobodi medija i fer i poštenih izborima, a da bismo imali garancije za sprovođenje jednog takvog sporazuma mora biti formirana upravo prelazna, tehnička vlada sa ko-ministrima iz redova opozicije koji bi kontrolisali taj proces.

Obradović je istakao i da ideja Dveri o prelaznoj, tehničkoj Vladi nema nikakve veze sa predlogom LDP-a, čiji je lider Čedomir Jovanović rekao da vlast i opozicija moraju da pokažu ozbiljnost i izbegnu bojkot izbora dela opozicije, a da je jedan od načina za to formiranje prelazne predizborne vlade.

Tanjug