BOSTON – Američki poslanik Džo Kennedi III, pripadnik jedne od najtrofejnijih političkih porodica u Americi, najverovatnije će najaviti da će izazivati američkog senatora Edvarda Merkija u primarnim izborima demokrata u Masačusetsu 2020. godine.

Osoba koja je upoznata sa Kenedijevim planovima, ali je tražila da ne bude imenovana, izjavila je za AP da će Kenedi to zvanično objaviti u subotu.

Unuk Roberta F. Kenedija (38) tiho je postavljao temelje izborne trke, gradeći svoje osoblje i službeno je objavio svoje interesovanje za izbornu trku podnoseći dokumenta za primarne izbore Saveznoj izbornoj komisiji prošlog meseca, navodi agencija.

“Ne mislim da su primarni izbori nešto čega bi ljudi trebalo da se stide””, rekao je Kenedi novinarima na državnoj konvenciji demokrata prošle subote.

“Ideja koja stoji iza toga je da se svako sedište, uključujući i moje, ono koje trenutno zauzimam kao član Predstavnickog doma, je na proveri svake dve godine”, rekao je on i dodao da je to dvogodišnji mandat.

“Morate pred birače svake dve godine””, naveo je Džo Kenedi.

Kenedi nije direktno kritikovao Merkija nazvavši ga “dobrim čovekom”.

Tanjug/Foto :Tanjug-AP