LOS ANÐELES – Dokumentarni film o navodnom seksualnom zlostavljanja dece od strane Majkla Džeksona osvojilo je nagradu Emi, Ru Pol je proglašen za najboljeg voditelja rijalitija, dok se Bijonse vratila kući praznih ruku, prenose mediji.

Dokumentarac “Napuštajući Nedođiju” (Leaving Neverland), koji govori o dvoje odraslih muškaraca koji kažu da su se sprijateljili sa Džeksonom koji ih je potom seksualno zlostavljao kada su imali sedam i 10 godina, proglašen je najboljim dokumentarnim filmom na ceremoniji u Los Anđelesu, koja je organizovana nedelju dana pre dodele glavnih nagrada Emi za najbolje televizijske emisije.

Kako prenosi Rojters, program koji je emitovan ranije ove godine, 10 godina posle Džeksonove smrti, njegova porodica je dočekala sa ogorčenjem jer je ponovo u žižu dovedeno pitanje nasleđa pevača “Trilera”.

Veliko iznenađenje bila je pevačica Bijonse, čiji je film o prošlogodišnjem koncertu “Homecoming” imao čak šest nominacija za Emi nagradu, ali nijednu nije osvojila.

Nagradu je dobio i specijalni film “Carpool Karaoke” Džejmesa Kordena sa bivšim članom Bitlsa Polom Mekartnijem koji se vratio u rodni Liverpul.

“Simpsonovi” su najbolja animirana serija, a “Entoni Burden – Nepoznati krajevi”, emisija o putovanjima i hrani američkog slavnog kuvara Burdena koji je izvršio samoubistvo prošle godine, osvojio je dva Emija.

Tanjug