SARAJEVO – Direktor KJKP Toplane Sarajevo Enver Zornić oglasio se nakon napisa o njegovoj presudi za ubistva Srba i Hrvata tokom rata u Sarajevu rekavši da takvi medijski navodi predstavljaju produženi pritisak i atak na njegov život i čast koji traju od 1993. godine.

“U potpunosti negiram citirane navode i svoje učešće u navedenim događajima jer se radi o tada montiranim optužbama i procesima”, rekao je Zornić, prenosi Klix.

Po njegovom mišljenju, interes naručioca teksta u Žurnalu i momenat njegovog objavljivanja aludiraju na pokušaj da se zaustavi započeti proces revizije ranijeg rada i poslovanja KJKP Toplane Sarajevo u kojem, tvrdi, postoje jasne indicije o mogućim zloupotrebama te o privrednom i organizovanom kriminalu.

Portal Žurnal, naime, objavio je danas da je novoimenovani direktor javnog preduzeća Toplane Sarajevo Enver Zornić osuđen da je naredio ubistva Jagode Janković i Sretena Ninkovića, čija su tela potom spaljena, te da je pravosnažno osuđen na deset godina zatvora. Jedinica kojom je komandovao navodno je ubila i Josipa Gogala, člana sarajevskog HDZ-a.

Iz SDP su poručili da će, ukoliko se ispostabvi da su ti navodi tačni, Zornić biti smenjen s funkcije i isključen iz stranke.

Tanjug