BEOGRAD – Etički odbor Državnog veća tužilaca (DVT) ocenio je danas da bi proslava rođendana jednog člana DVT-a, inače tužioca, kojoj su navodno, pored njegovih kolega, prisustvovale osobe koje se dovode u vezu sa kriminalnim aktivnostima, moglo da predstavlja značajno kršenje Etičkog kodeksa, odnosno disciplinski prekršaj.

Zbog toga je mišljenje Etičkog odbora prosleđeno je disciplinskim organima DVT radi postupanja kao po disciplinskoj prijavi, a kako bi se slučaj u potpunosti razjasnio, saznaje Tanjug.

Inače mišljenje doneto povodom inicijative Republickog javnog tužioca Zagorke Dolovac u vezi “određenog ponašanja nosioca javnotužilacke funkcije, koje bi moglo dovesti u pitanje poverenje javnosti u rad javnog tužilaštva i u vršenje javnotužilacke funkcije”.

Ovaj slučaj je izazvao pažnju javnosti nakon što je prošle sedmice jedan beogradski medij objavio fotografije sa rođendana tužioca i člana DVT Stanislava Dukića kojem je prisustvovalo još nekoliko tužilaca i članova DVT, a navodno su na rođendanu bile prisutne i osobe iz kriminalnog miljea.

Tanjug