BEOGRAD – FK Partizan saopštio je da je Disciplinsko Apelaciono veće UEFA odbilo žalbu kluba na prvostepenu odluku, koju je donela Disciplinska komisija UEFA, nakon utakmice Partizan – Malatija.

“Nakon usmenog saslušanja i argumenata koje su u Nionu izložili Milorad Vučelić, predsednik FK Partizan i prof. dr Vladimir Vuletić, potpredsednik, a pred Većem sudija iz Holandije (predsedavajući), Italije, Francuske i Grcke, Žalbeno veće je donelo odluku o potvrđivanju prvostepene odluke. Problem recidivizma i izuzetno obiman prekršajni dosije koji naš klub ima, bili su najveća prepreka usvajanju žalbe”, stoji u saopštenju kluba iz Humske.

Dodaje se da će se prva utakmica grupne faze Lige Evrope protiv AZ Alkmar igrati u četvrtakk 19. septembra, bez prisustva publike, odnosno uz ponovno aktiviranje opcije Diciplinskog pravilnika o prisustvu gledalaca do 14 godina, članova Omladinske škole FK Partizan i škola fudbala širom Srbije.

“FK Partizan poziva sve zainteresovane škole fudbala da se jave našem klubu radi prisustva navedenoj utakmici, a telefon za prijave je 011/2197437. Idemo do prve pobede u Ligi Evrope! Živeo Partizan”, navodi se u saopštenju crno-belih.

Tanjug