BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde predvođeni predsednikom Svetozarom Mijailovićem i trenerom Vladanom Milojevićem

posetili su danas Gardu – elitnu jedinicu Vojske Srbije, i 204. vazduhoplovnu brigadu na aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici .

Gardisti su na postavili crveni tepih i na poseban način dočekali crveno-bele, a domaćin šampionu Srbije bio je komandant Garde, general-major Milomir Todorović.

U domu Garde general Todorović predstavio je zvezdašima istoriju jedne od najelitnijih jedinica Vojske Srbije, osnovane 1830. godine.

“Crvena zvezda i Garda imaju mnogo toga zajedničkog. Zvezda je jedan od najstarijih klubova, a Garda je najstarija jedinica Vojske. Zvezda je najtrofejniji klub, a Garda jedna od najelitnijih jedinica Vojske. Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, al i po Gardi. Smešteni smo na Topčiderskom brdu, samo je kilometer vazdušnom linijom udaljena Marakana od našeg doma. Imamo i zajednički cilj, a to je da na najbolji način predstavljamo našu zemlju i građane Srbije”, rekao je Todorović, a prenosi sajt crveno-belih.

Lepo iznenađenje pripremili su članove Garde treneru Milojeviću. Nakon prezentacije o radu njihove jedinice general-major Todorović uručio je Milojeviću šapku komandanta garde, koja je posebna po tome što na sebi ima grb.

Tanjug