BEOGRAD – Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov rekao je večeras da je lider Dveri Boško Obradović uputio najstrašniju fašističku pretnju ikada u Srbiji, što zahteva, kako kaže, odgovor i osudu svih koji žele da Srbija bude slobodna i demokratska država.

Na taj način on je reagovao na tvit Obradovića u kojem on, između ostalog, glavnom i odgovornom uredniku lista “Informer” poručuje da mu “zatvore ne gine”.

“To razumi kao politički stav i predizborno obećanje iza koga svi stojimo.Misliš li da će Vučić te primi u avion kojim bude pokušao da beži iz Srbije?Misliš da ćeš se izvući posle svih laži i zla kojim si zagadio Srbiju”, napisao je Obradović.

S tim u vezi Jovanov kaže:

“Nakon što su njegove siledžije tukle novinarke Pinka, nakon što je sa svojim gorilama naoružanim motornim testerama upadao u RTS i maltretirao novinare i zaposlene, Obradović bi sada da hapsi i zatvara novinare koji ne pišu onako kako on želi.To je Srbija kakvu fašista Obradović sanja, to je Srbija kakvu bi, po njegovim rečima, želeli i Đilas, Lutovac i Jeremić, ali je takvu nikada neće videti”.

Jovanov navodi da narod u Srbiji prezire Obradovića, kao što je svojvremeno prezirao njegovog, kako kaže, političkog idola, fašistu Dimitrija Ljotića.

“I nikada mu neće dozvoliti da Srbiju pretvori u fašistički brlog u kome će on batinama i zatvorom rešavati pitanje nepodobnih medija, da bi Đilas i Jeremić mogli u tišini da kradu i otimaju”.

A što se Aleksandra Vučića tiče i toga ko se koga plaši i ko od koga beži, najbolje pokazuje to što su, kaže Jovanov, “junačine Obradović, Đilas, Lutovac i Jeremić i od izbora pobegli, samo da se ne bi suočili sa Vučićem”.

Tanjug