Naslovna FEATURED KLADNIČANIN: Opasna je kora od banane

KLADNIČANIN: Opasna je kora od banane

NOVI PAZAR – Dva slučaja su do sada zabeležna u kome je “kora od banana” ljude koštala polomljenog nosa, kontuzije glave, podliva, prebijanja. Prvi slučaj dogodio se tokom 90-tih godina kada je poznati beogradski advokat Nikola Barović bio prebijen od strane telohranitelja Vojislava Šešelja, drugi slučaj dogodio se ovih dana u Novom Pazaru, kada je Edin Hadžović, građanin, prebijen od strane novopazarske policije, uz istu kvalifikaciju “kora od banane”.

Složićemo se da je “opasna kora od banane” kako je prije 22. godine i sam Šešelj lično potvrdio. Edin Hadžović je pretrpeo strašnu torturu od strane jednog lica/policajca, u slučaju koji se dogodio pre nekoliko dana, kada je pretučen polomljenog nosa i drugih vidljivih povreda na njegovom telu. Kako mi je ispričao Edin Hadžović, par sati je sedeo sa krvavim nosom u prostorije Područne policijske uprave, kada je posle dugog insistiranja doveden do bolnice, izmeren mu je pritisak, niko od doktora nije hteo da mu uradi standardni lekarski pregled, izda potvrdu ili neki dokument.

Tek nakon nekoliko dana urađena je intervencija na nosu. Ovaj slučaj je izazvao velike reakcije u čaršiji, nezadovoljstvo kod građana i to trebaju da shvate oni, koji se trude da ovaj slučaj svedu na „koru od banane“. Politika na jednu stranu, realni život građana i njihovo nezadovoljstvo treba uzeti u obzir.

Novi Pazar je mali grad, mala čaršija i ovakvi slučajevi stvaraju nepoverenje prema sistemu, što je loše i veoma zabrinjavajuće, posebno ako uzmemo u obzir sve specifičnosti multietničkog i multikonfesionalnog karaktera naše sredine.


Fahrudin Kladničanin/Akademska inicijativa “Forum 10”

Exit mobile version