PODGORICA – Odbegli biznismen Duško Knežević tvrdi da je preko sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića davao novac vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću i da se radi o stotinama hiljada evra.Knežević je “Vijestima” rekao da se radi o 700-800 hiljada evra i da je Vujoševiću novac davao u poslednje tri godine. Tvrdi i da posjeduje video snimak.

Knežević je dostavio sinoć medijima audio snimak na kome se čuje njegov razgovor i razgovor izvesne osobe, za koju tvrde da je sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević i koji kaže da je novac koji mu je dao Knežević predao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

Stanković se navodno u zamenu za novac, “obavezao da prestane progon odredjenih inostranih klijenata Atlas banke”.

Stanković je negirao tvrdnje o podmićivanju i pozvao nadležne državne organe da “preduzmu sve neophodne korake kako bi se utvrdila puna istina” u ovom slučaju.

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

Predsednik Atlas grupe – Knežević, izbegao je hapšenje odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju, čiji je takodje državljanin.

Beta