PODGORICA – Predsednik Altas Grupe, Duško Knežević, kojeg zvanična Podgorica pootražuje zbog niza krivičnih dela, objavio je danas novi snimak razgovora sa generalnim sekretarom VDT Nenadom Vujoševićem, kojim pokušava da dokaže postojanje navodne korupcije u tužilaštvu.

Knežević je ovaj snimak objavio u danu kada se očekuje da će jedan od inkriminisanih tužilaca, Ivica Stanković, biti izabran za v.d. VDT, s obzirom na to da mu je istekao mandat, a jedini je kandidat za tu funkciju.

Vujošević se trenutno nalazi u jednomesečnom pritvoru, nakon što je uhasen i saslušan po povratku iz Beograda, gde se obreo dva dana pre nego je Knežević objavio prvi snimak, navodno zbog bolesti.

Vujošević na saslušanju u Podgorici negirao da je uzimao novac od Knežević i davao ga tužiocima, te da su oni časni ljudi.

Na snimku se čuje da Vujošević ponovo moli Kneževića da ne objavljuje snimak, koji bi mogao da nanese štetu njemu, jer je Stanković rekao da neće priznati da je dobijao novac.

Stanković je, inače, odmah demantovao optužbe Kneževića da je odmićen, a Vujošević je dva dana uoči objavljivanja prvog snimka navodno otputovao na lečenje u Beograd. Po povratku u Podgoricu on je uhapšen i saslušan i takođe je negirao da je od Kneževića uzimao novac za podmićivanje tužioca koji su radili na predmetima koji se odnose na navodne malverzacije crnogorskog biznismena.

Tanjug /Foto :Tanjug