BEOGRAD, 17. septembra 2019. (Beta) – Kompanija MOL Srbija danas je u Sremskim Karlovcima otvorila prvi depo za skladištenje goriva.

Svećanosti povodom početla rada Depoa prisustvovali su direktor kompanije Ante Aralica, ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandr Antić i ambasador Madjarske Atila Pinter.

“MOL Srbija se, nakon više od 15 godina poslovanja u Srbiji, odlučila na ovako značajan korak i veliku investiciju, sa ciljem da obezbedi sigurno snabdevanje tržišta gorivom vrhunskog kvaliteta koje će direktno dolaziti iz rafinerija MOL Grupe”, rekao je Aralica.

Dodao je da je upravljanje sistemom goriva potpuno ; automatizovano, a ubrizgavanje aditiva obavlja se paralelno sa utovarom derivata.

“Jedan od naših ; fokusa je poštovanje najviših ekoloških standarda – ni jedan od procesa koji se na Depou odvijaju neće ugroziti životnu sredinu”, rekao je Aralica.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić istakao je važnost snažnih ekonomskih odnosa Srbije i Madjarske rekavši kako oni iz dana u dan jačajuč

“Srbija i Madjarska imaju snažan partnerski odnos kada je reč o energetici, a kompanija MOL je dugo prisutna u Srbiji i svoju poziciju u našoj zemlji ; je izgradila na visokom kvalitetu goriva koji pruža i gradjanima i ostalim partnerima u veleprodaji. Ovaj korak predstavlja jedan stepenik više u nastojanju da MOL bude još prisutniji u našoj zemlji i da svojim poslovanjem jača naftni biznis Srbiji”, ocenio je Antić.

Naveo je da je investicija MOL-a značajna i da dokazuje da je Srbija politički i ekonomski stabilna država u koju ozbiljne kompanije žele da investiraju i da tu ostanu.

Ambasador Madjarske Atila Pinter je potvrdio da Srbija i Madjarska imaju saradnju strateškog karaktera, dok ; infrastrukturne investicije, prema njegovim rečima, to dodatno jačaju.

“MOL spada medju najveće madjarske kompanije koje ulažu u Srbiji i za proteklih 15 godina uvrstio se u red vodećih kompanija na energetskom tržištu Srbije. Terminal čijem otvaranju danas prisustvujemo, najveća je investicija MOL-a u Srbiji i omogućava kompaniji da skladišti gorivo izvanrednog kvaliteta”, istakao je Pinter.