BEOGRAD – Sladjana Djokić, koja kao glavna tehničarka pri KBC Priština u Lapljem Selu radi više od 20 godina, rekla je da je suspendovana sa posla zato što je njena ćerka na listi Samostalne liberalne stranke (SLS) u Gračanici.

Sladjana Djokić je za TV N1 rekla da je direktor Doma zdravlja od nje zatražio da utiče na ćerku da se povuče sa liste te stranke i predje u Srpsku listu ili će dobiti otkaz i dodala da je, uprkos suspenziji, njena porodica odlučila da ne menja stav.

Sličan slučaj se desio pre dva dana radniku Doma zdravlja Saši Djordjeviću, potpredsedniku ogranka SLS iz Štrpca, kojem je takodje uručeno rešenje o otkazu.

“Oni su od mene tražili da raspustim opštinski odbor SLS, posto sam ja predsednik. Naravno nisam prihvatio. Bio je vidno uznemiren i rekao je da to nije njegova volja, da su njemu to drugi naredili”, rekao je Djordjević.

“Ovo ; se radi smišljeno, ne radi se od pojedinca do pojedinca. Ovo je šablon, praksa koju su sproveli, koja je dala rezultate. Ovde nema dileme da je na čelu te kampanje Srpska lista”, kaže predsednik SLS Slobodan Petrović.

Srpska lista je navela da joj nije potrebno da se služi bilo kakvim prljavim trikovima, ocenjujući da će “ljudi poput Slobodana Petrovića činiti sve da Srpsku listu prikažu kao snagu koja podršku dobija pod prisilom”.

“Zapravo su oni ti koji se služe najprljavijim sredstvima u saradnji sa pojedinim albanskim političkim i bezbednosnim strukturama kako bi ljude primorali da glasaju protiv svog interesa i interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, citira N1 navode Srpske liste.

Beta