PRIŠTINA – Generalni direktor kosovske policije Rašit Ćaljaj rekao je da će njihov prioritet pre, za vreme i nakon izbora biti očuvanje mirne i bezbedne atmosfere za sve građane, kao i održavanje reda, mira i javne bezbednosti na Kosovu, prenosi Kosovo onlajn.

Prema njegovim rečima, biće raspoređen dovoljan broj policajaca i preduzeće se dodatne mere, imenovanjem policijskih koordinatora sa CIK-om i drugim institucijama uključenim u izborni proces 6. oktobra.

Policija će, kako je saopšteno, pružati sigurnost tokom predizborne kampanje, biće angažovana na osiguranju bezbednosti na dan izbora, kao i u post-izbornom periodu, koji predviđa transport osetljivog materijala.

Kako se navodi, dužnosti policajaca biće i obezbeđivanje prava glasa i preduzimanje svih proceduralnih i krivičnih radnji protiv svakog ko krši zakone koji regulišu i sankcionišu nezakonito sprovođenje izbora, a radiće u tesnoj saradnji sa tužiocem.

Chaljaj je rekao i da će se šefovi odeljenja, regionalne direkcije, komandiri policijskih stanica i američki predstavnici ICITAP-a, upoznati sa planiranjem, procenama i angažovanjem policije u obezbeđivanju sigurnosti izbornog procesa.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here