BEOGRAD – Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da je srećan zbog današnje prve pobede u Formuli 1, ali da ne može da slavi zbog smrti prijatelja Antoana Ubera, u udesu u trci Formule 2.

“Ostvario mi se dečački san, ali mi je teško zbog jučerašnjih dešavanja. Izgubili smo prijatelja, veoma je teško i ovu pobedu posvećujem njemu. Odrasli smo zajedno, sa njim sam vozio i prvu trku. Ne mogu u potpunosti da uživam u prvoj pobedi, ali ova uspomena će u meni živeti zauvek”, rekao je Lekler posle trke.

Lekler je pobedio u Belgiji i ostvario prvi trijumf u Formuli 1. Počeo je sa pol pozicije i kontrolisao je trku do kraja, iako mu se Luis Hamilton na kraju primakao ispod sekunde.

“Trka je bila teška, a na kraju smo se mučili sa gumama. Zadovoljniji sam kako sam čuvao gume, u odnosu na trku u Budimpešti. Ovo je bio dobar vikend, uz pol poziciju i moju prvu pobedu i za sada sam zadovoljan”, naveo je Lekler.

Hamlton je kroz cilj prošao drugi, ali je uvećao prednost u generalnom plasmanu.

“Dao sam apsolutno sve od sebe. Trka je bila teška, mislim da su Ferariji bili suviše brzi na ravnom i bilo je teško pratiti ih. Broj 44 je moj srećan broj, a možda mi je trebalo još nekoliko krugova danas. Čestitam Šarlu, prva pobeda koja se spremala cele godine i zaista sam srećan zbog njega”, naveo je petostruki svetski prvak.

Treće mesto zauzeo je Valteri Botas iz Mercedesa.

“Tempo je bio dobar, kao što smo očekivali, ali Ferari je od početka bio u prednosti i bili su zaista jaki na ravninama. Nisam imao šanse, ali trudio sam se. Situaciju u završnici trke smo iskoristili da sačuvamo motor i menjač za naredne trke”, naveo je Botas.

Beta