BEOGRAD – Fudbalski klub Liverpul još ne planira pregovore sa defanzivcem Virdžilom van Dajkom o novom ugovoru, preneli su danas britanski mediji.

Tokom vikenda pojavile su se spekulacije da će Van Dajk potpisati novi ugovor sa Liverpulom i da će imati nedeljnu platu od skoro 200.000 funti, kao nagradu za dobre igre u poslednje vreme.

On je u januaru prošle godine iz Sautemptona prešao u Liverpul za 75 miliona funti, što je bio rekordni transfer za odbrambenog igrača, dok Hari Megvajer nije ovog leta iz Lestera prešao u Mančester junajted za 80 miliona funti.

Ugovor holandskog fudbalera ističe za četiri godine, a Liverpul eho preneo je da je fudbaler zbunjen pisanjima medija o novom, poboljšanom ugovoru i da nije tražio novi ugovor.

Van Dajk je jedan od najboljih centralnih bekova na svetu i bio je jedan od najvažnijih igrača u osvajanju trofeja Lige šampiona prošle sezone. U Premijer ligi odigrao je svaku utakmicu, a Liverpul je imao najbolju odbranu, pošto je primio samo 22 gola u 38 utakmica. U 21 prvenstvenoj utakmici “crveni” nisu primili gol.

Van Dajk je krajem avgusta proglašen za najboljeg igrača Evrope, imao je 305 bodova, ispred Lionela Mesija iz Barselone sa 207 i Kristijana Ronalda iz Juventusa sa 74.

Beta