BEOGRAD – Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić predvodiće delegaciju Srbije na Medjunarodnom kineskom sajmu za investicije i trgovinu CIFIT 2019 od 6. do 8. septembra 2019. godine u gradu Sjamenu, u provinciji Fudjen, najavljeno je danas iz njegovog kabineta.

U delegaciji Srbije biće i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i direktor Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić.

Na sajmu u Kini će Srbija biti počasni gost, a u delegaciji će biti i brojni privrednici koji će prezentovati ekonomske potencijale Srbije.

Ljajić će u nedelju, 8. septembra otvoriti Srpski paviljon na kome će se predstaviti kompanije iz više proizvodnih i uslužnih sektora čime se, kako je istaknuto u saopštenju, otvaraju mogućnosti za dalje unapredjenje trgovinsko – ekonomske saradnje Srbije i Kine.

Takodje, Ljajić će 7. septembra govoriti na Kineskoj medjunarodnoj konferenciji o industrijskim inovacijama i razvoju, a 8. septembra na Medjunarodnom investicionom forumu 2019 i na brifingu posvećenom investicionoj klimi u Srbiji.

On će imati sastanke i sa zvaničnicima kineskih provincija Fudhen, Šanksi i Hainan, kao i susrete sa kineskim kompanijama iz oblasti IT.

Beta