TIRANA – Francuski predsednik Emanuel Makron izvinio se danas albanskom premijeru Ediju Rami zbog incidenta kada je u subotu u Parizu pre fudbalskog meča za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo između Francuske i Albanije greškom intonirana himna Andore umesto himna Albanije.

Rama je saopštio da mu je Makron poslao poruku u kojoj izražava iskreno žaljenje zbog “skandaloznog gafa Francuske fudbalske federacije”.

Kako je prenela albanska agencija ATA, Rama je rekao da Makron učinjeni gaf smatra “neprihvatljivom greškom”, kao i da je pohvalio uzdržanu reakciju albanskih fudbalera.

Fudbaleri Albanije doživeli su u subotu neprijatnost kada im je puštena pogrešna himna pre početka meča sa Francuskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na “Stadionu Francuske” u Parizu.

Igrači su izgledali zbunjeno kada su shvatili da je to bila pogrešna himna, i to Andore, kako se navodi na veb stranici Uefe, dok se na snimcima kamera vide ljuti albanski navijači kako prave uvredljive gestove u znak protesta zbog greške, prenosi AP

Francuski trener Didije Dešamp razgovarao je sa albanskim kolegom Edoardom Rejom dok je sudija čekao pravu himnu, pa je utakmica kasnila skoro 10 minuta.

Zatim, kada je trebalo da se pusti prava himna, dogodio se još jedan neprijatni incident, jer se najavljivač na stadionu izvinio “jermenskim navijačima” i pozvao domaće navijače da poštuju “jermensku državnu himnu” pre nego što je shvatio svoju grešku i ispravio se.

Inače sledeči protivnik Francuske je Andora, s kojom će igrati kod kuće u utorak.


Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here