PODGORICA – Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je danas da je u interesu Crne Gore da se što pre reši slučaj navodne koruopcije u Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Komentarišući sinoć objavljeni snimak na kome se čuje kako sekretar Tužilaštva Nenad Vujošević, tvrdi da preko njega odbegli biznismen Duško Knežević daje novac vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, Marković je rekao da očekuje da Tužilaštvo što pre reši slučaj.”Država mora da reaguje ozbiljno odgovorno i brzo u ovom slučaju. Ovaj slučaj mora se rešiti što pre, to je u interesu Crne Gore i održivosti njenog pravnog sistema. Verujem da će tako biti”, kazao je premijer tokom radne posete Nikšiću.

Crnogorsko Tužilaštvo, kako je danas saopšteno, sumnjiči sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića da je deo kriminalne grupe koju je formirao odbegli biznismen Duško Knežević i on se ne nalazi u Crnoj Gori, a ne postoji ni udaljena sumnja da je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković uzimao novac.

On je, kako je saopšteno, zemlju napustio 13. septembra 2019, dva dana nakon što je sporni snimak objavljen. Snimak je medijima dostavio Knežević, odnosno njegov pokret Do slobode.

Specijalni tužilac Milivoje Katnić je kazao da ne postoji ni udaljena sumnja da je Stanković uzimao pare niti da je član Kneževićeve kriminalne grupe.

Knežević je dostavio sinoć medijima audio snimak na kome se čuje njegov razgovor i razgovor izvesne osobe, za koju tvrde da je sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević i koji kaže da je novac koji mu je dao Knežević predao vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću.

Beta