NOVI PAZAR – Trener fudbalera Novog Pazara Slavko Matić rekao je da je dobro što je Smederevo 1924 osvojilo prve bodove pre sutrašnjeg duela s njegovim timom u osmom kolu Prve lige Srbije.

“Kada igrate s poslednjim na tabeli, koji nema bodova, može da dođe do opuštanja. Ovako ćemo morati maksimalno da se spremimo za meč u Smederevu”, ocenio je Matić.

Novi Pazar je peti u Prvoj ligi Srbije sa 11 bodova, dok poslednjeplasirano Smederevo 1924 ima tri boda.

“Problem su nam povrede kapitena Irfana Vusljanina i Dženana Plojovića, čiji je nastup neizvestan. Igraće 11 najspremnijih, odnosno najboljih u ovom momentu. Što se tiče poslednjih pojačanja, biće to u pravom smislu kada budu fizički spremni”, naveo je Matić.

“Enver Alivodić i Milan Bubalo se ubrzo po ulasku u igru potroše, pa rade po dodatnom programu. Osim toga, imali smo velikih promena u odbrani zbog povreda i bolesti. Sve to je veliki stres, a nama najviše trebaju strpljenje i mir”, dodao je strateg Pazaraca.

On je istakao da poslednji poraz od Grafičara u Beogradu ne može da bude merilo jer je meč odigran na veštačkoj travi i na terenu manjih dimenzija.

“Nefudbalski je ambijent, bez tribina. Kao da igrate prijateljsku utakmicu na pripremama, ali ne tražim alibi. Bili su za nijansu bolji i pobedili su”, kazao je Matić.

Smederevo 1924 i Novi Pazar igraju sutra od 16.30.


rtvnp.rs