BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije je danas osudila nasilno ponašanje pripadnika obezbeđenja autobuske stanice u Kragujevcu koji je juče zlostavljao i mučio jednu putnicu na peronu.

“Ne postoji opravdanje za takvo ponašanje – da jednu ženu poput okorelog kriminalca pripadnik obezbeđenja muči i nasilnički drži na zemlji, to je za svaku osudu. Pozdravljam brzo reagovanje policije i očekujem da će ovo nasilje biti sankcionisano u skladu sa zakonom”, istakla je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je dodala da je država čvrsto rešena da se s nasiljem nad ženama izbori i da neće tolerisati nijedan vid nasilničkog ponašanja.

Ona je izrazila žaljenje i što je još jedna žena danas ubijena u Kruševcu, rekavši da je nasilje ogroman društveni problem.

“Ne okrećimo glavu pred nasiljem, prisutno je svuda i u raznim oblicima – od fizičkog, poput ovog slučaja u Kragujevcu, preko psihološkog do seksualnog i ekonomskog. Ako hoćemo da sprečimo nova ubistva žena moramo svi kao društvo da pokažemo više empatije i okrenutosti jednih ka drugima”, naglasila je Mihajlovićeva.

Tanjug /Foto :Tanjug