BEOGRAD – Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović izjavio je da prvi čovek FK Partizan Milorad Vučelić, zajedno sa drugim funkcionerima, obmanjuje javnost lažima i pričom o tome da je ugnjetavan, a u stvari, kako tvrdi, godinama je imao pomoć države.

“Predsednik FK ( i da ne zaboravimo SD Partizan) Milorad Vučelić gostujući u jutarnjem programu jedne beogradske TV izneo je niz istorijskih neistina, floskula o aktuelnom stanju u srpskom fudbalu, koje se ne poklapaju sa dešavanjima u realnosti. Zapravo samo je do kraja ogolio licemernu strategiju dela javnosti, dela medija i navijača Partizana, koji su se prethodnih godina pozicionirali kao svojevrsne ”žrtve” i kao takvi postali nekakva ”gerila”, kome i čemu, to sami sebi moraju da objasne”, poručio je Mijailović u otvorenom pismu javnosti.

Dodao je da se takav “teren pripremao nedeljama, mesecima i godinama”.

“Naslušali smo se priča o Crvenoj zvezdi kao režimskom klubu, Vučićevom ”mezimčetu”, milionima koji su ubačeni u naš klub, nameštenim prvenstvima, VAR-ovima, angažovani su i geometri, matematičari. Deo rukovodstva Partizana, medija i javnosti ušao je u ”komfornu zonu”, u kojoj je svaki poraz Partizana bio logičan sled nekakvog samo njima znanog besomučnog forsiranja Crvene zvezde i raznih teorija zavere u koju su po pravilu umešani čelni ljudi FŠ, i razne za njih ”sile mraka” i zaverenici, valjda živeći u svom svetu u kome se bilo ko iz Crvene zvezde bavi isključivo i samo Partizanom, kazao je Mijailović.

Tanjug