BEOGRAD – Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da će utakmica protiv Olimpijakosa biti spektakl i istakao da njegova ekipa u Ligi šampiona više ne sme da pravi početničke greške.

“Igraćemo protiv renomiranog protivnika. Sve ekipe su u Ligi šampiona jako dobre. Spremićemo se najbolje moguće. Ovo je spektakl. Trudićemo se da damo sve od sebe. Iskusniji smo za godinu dana u Ligi šampiona. Potrebno je da budemo koncentrisani svih 90 minuta jer u ovakvim utakmicama jedna greška ili pad koncentracije može mnogo toga da odluči. Igrali smo sa Bajernom u Minhenu i ne smemo da pravimo, da ne budem grub i kažem početničke greške, ali greške koje na takvom nivou mogu da vas koštaju. Gubljenje koncentracije može mnogo da nas košta”, rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Zvezda će sutra od 21.00 u Beogradu igrati protiv Olimpijakosa u drugom kolu Grupe B Lige šampiona.

“Velika ekipa. Imaju veoma dobar tim i kontinuitet, velika očekivanja od sutrašnje utakmice. Svi znamo šta znači Olimpijakos i to prijateljstvo izmedju srpskog i grčkog naroda, a posebno izmedju dva kluba. Kada bude počela utakmica u svakom slučaju će svako će dati sve da pobedi. Nemam viziju da mogu da znam šta će sutra doneti. Mislim da prethodna izdanja nisu bila toliko loša. Ipak, ovo je sasvim drugačije takmičenje, Liga šampiona. Bitno je da se dobro spremimo. Imamo poverenje u igrače, mislim da su dobri i vredni i da daju sve od sebe”, kazao je Milojević.

On je istakao da je koncentrisan samo na igru upitan da li će specicfičnost utakmice doneti odredjenu vrstu grča.

“Fokusiran sam na igru, na ono za šta sam apsolutno odgovoran. Ovo ostalo, sve je to lepo, ali moramo da damo sve od sebe. Misli ne smeju da budu usmerene na neke druge stvari”, naveo je trener Crvene zvezde.

Po njegovim rečima, Olimpijakos je verovatno najpopularniji klub u Grčkoj i da ga ne čudi veliki broj stranaca u toj ekipi.

“Olimpijakos je najpopularniji klub u Grčkoj. Zbog istorije moraju uvek da budu u vrhu. Sama činjenica da u timu imaju tri Grka, a ostalo su svi stranci. Imaju tu moć, i u prošlosti su dovodili veoma velika imena”, rekao je Milojević.

Vladan Milojević je naveo da je ga posebno raduje to što će verovatno imati sve igrače na raspolaganju.

Beta