BEOGRAD – Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da su očekivanja u “večitom” derbiju uvek najveća.

“Očekivanja su uvek najveća. Probaćemo da ostvarimo dobar rezultat koji nam je neophodan ako želimo da ostanemo u trci za titulu. Biće veoma teško pobediti, ali smo kod kuće praktično sve utakmice igrali dobro. Ako taj kvalitet igre ponovimo, možemo nečemu da se nadamo”, rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Partizan će sutra od 18.00 igrati “večiti” derbi protiv Crvene zvezde u devetom kolu Super lige Srbije.

Utakmica će se igrati tri dana posle Partizanovog duela sa AZ Alkmarom u Ligi Evropa u Beogradu i četiri nakon Zvezdinog sa Bajernom u Minhenu u Ligi šampiona.

Milošević je kazao da ne može da se očekuje da igrači dve ekipe “izvuku 100 odsto iz sebe” jer je to nemoguće.

“Trudili smo se od priprema da radimo na fizičkoj spremi da izdražvamo u ovakvim serijama što bolje i duže. Videćemo kako ćemo proći. Verujem da je ekipa fizički spremna”, rekao je on.

“Psihološki pritisak je nešto sa čime se ova ekipa nosi od kad sam ja tu, verovatno i pre toga. To je nekako postala konstanta, saživeli smo se sa tim da svaku utakmicu igramo pod moranjem, samim tim velikim psihološkim pritiskom. Derbi će proizvesti dodatni adrenalin, emocije. Ako voljni momenat bude dovoljan, može i fizički da se izdrži”, kazao je Milošević.

Nije želeo da poredi Crvenu zvezdu sa AZ Alkmarom.

“Bilo bi jako glupo praviti poredjenje sa bilo kojom drugom ekipom jer ova utakmica nosi posebnu težinu. Derbi je poseban upravo zbog toga što nosi mnogo stvari pored fudbala, posebnu vrstu pritiska. Probaćemo da igramo najbolje što možemo”, rekao je on.

“Mislim da smo pre neki dan rizikovali više nego što je trebalo. Ali, takvi smo, uvek igramo na gol više i mentalitet i karakter ne možemo da promenimo. Videćemo u kojoj ćemo meri preuzeti rizik. Postojaće u našoj igri odredjena doza rizika, ali nećemo ići grlom u jagode i biti naivni. Tri boda imaju veliki značaj”, rekao je Milošević.

Upitan kakvu igru protivnika očekuje, Milošević je odgovorio: “Ne očekujem ofanzivnu Zvezdu”.

Zvezda ima problem sa brojem stranaca, a Milošević to vidi kao prednost Partizana, ali i problem jer ne zna koji će tim izvesti trener crveno-belih Vladan Milojević.

“Pretpostavljam da ni Vlada ne zna u ovom momentu. To su sve čari derbija i ovog posla, primorani smo da pravimo pretpostavke”, rekao je Milošević.

Fudbaler Partizana Saša Zdjelar rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da pobedi.

“Daćemo sve od sebe da pobedimo. Protivnik je jako dobar i nikad se ne zna. Nadam se da ćemo igrati kao sve derbije prošle godine. Da se dobro spremimo, svi budemo zdravi, i igramo kao poslednja dva”, rekao je Zdjelar.

Po njegovim rečima, nerešen rezultat sa AZ-om ne bi trebalo da predstavlja problem za Partizan i da u “večitom” derbiju takodje očekuje veliki broj prilika, ali i više golova.

On je naveo da će učiniti sve da zaustavi najboljeg fudbalera Zvezde Marka Marina, sa kim će imati direktne duele.

“Daću sve od sebe da ga zaustavim i pomognem ekipi da napred napravimo nešto dobro. Trudiću se da dobro igram. Poznajem ga kao osobu i igrača. Znamo jedan drugom vrline i mane”, rekao je Zdjelar, a na pitanje da li su se čuli rekao je: “Nismo se čuli, niti ćemo”.

Zdjelar je dodao da su svi fudbaleri Zvezde kvalitetni čim igraju u tom klubu i da se dve ekipe dobro poznaju.

Beta