BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novčano je nagradio pripadnika Policijske brigade Nemanju Pavlovića koji je goloruk savladao razbojnika u Mladenovcu, u trenutku kada nije bio na dužnosti, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju, Stefanović je istakao da je Pavlović pokazao šta znači hrabrost, obučenost i požrtvovanost u službi, kao i da svojim primerom doprinosi jačanju poverenja gradjana u policiju i njihovom osećaju sigurnosti.

“Hteo sam posebno da mu zahvalim i nagradim zato što je u ovoj akciji, pored ogromne hrabrosti, Nemanja pokazao značaj obuke koju je prošao, šta znači biti pripadnik posebne jedinice policije kakva je Policijska brigada i kako mladi ljudi iz policije, rizikujući svoj život, štite bezbednost gradjana Srbije”, rekao je Stefanović.

Ministar je podsetio da je Pavlović goloruk intervenisao protiv naoružanog razbojnika, oduzeo mu pištolj i savladao ga, čime je pokazao dobru primenu policijskih ovlašćenja u praksi.

Pavlović, koji nije bio na dužnosti i nije imao kod sebe službeno oružje, u noći izmedju 20. i 21. septembra, savladao je i razoružao osumnjičenog, koji je uz pretnju pištoljem pokušao od radnice u jednom ugostiteljskom objektu u Mladenovcu da oduzme novac.

Beta