BEOGRAD – Ministarstvo odbrane pozvalo je večeras poslanika Demokratske stranke (DS) Balšu Božovića i druge političare da “radi svojih interesa ne daju lažnu nadu” stanarima nekadašnjeg hotela “Bristol” u Beogradu da mogu “mimo zakona ostvariti rešenje svog stambenog pitanja”.

Navodeći da lica koja su ostala u tom hotelu “ne trpe ‘maltretiranja’ od Ministarstva odbrane, već od Balše Božovića i neodgovornih političara koji ih smišljeno lažu i obećavaju nemoguće”, iz tog resora su naveli da ostaju pri stavu da će poštovati zakon i da ne mogu ispuniti zahteve lica koja su ostala u “Bristolu” da im se, mimo zakona, dodeli trajni stambeni smeštaj.

“Ohrabreni njihovim lažnim obećanjima oni ostaju u ‘Bristolu’, umesto da se odmah usele u stanove koje su već obišli u A bloku ili u vojnosamačke hotele ‘Zvezdara’ i ‘Galeb’ u Beogradu, koje im Ministarstvo odbrane nudi u skladu sa pravima koja ostvaruju”, stoji u saopštenju.

Navodi se i da u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije postoji jedinstvena rang lista stambenih interesenata za više od 18.000 lica i da bi u slučaju dodele stanova bivšim stanarima “Bristola” protiv zakona i mimo postojeće rang liste, 18.000 aktivnih pripadnika i penzionera imalo pravo da Ministarstvo odbrane tuži i dobije tužbu.

“Zbog sličnih kršenja zakona u 2008. godini, Ministarstvo odbrane je u poslednje dve godine isplatilo šest milijardi dinara na ime sudskih presuda po tužbama za diskriminaciju rezervista. Zato se takva kršenja zakona neće ponoviti”, piše u saopštenju.

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Balša Božović upozorio je ranije danas na, kako je naveo, “zabrinjavajuće” zdravstveno stanje stanara nekadašnjeg hotela “Bristol” u Beogradu, koji po njegovim rečima “već 15 dana nemaju struju” i optužio Ministarstvo odbrane da “maltretira” te ljude kako bi hotel preuzeo investitor “Beograda na vodi”.

Beta