ČAČAK – Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević rekao je danas da je Upravni odbor čačanske Opšte bolnice usvojio odluku o novoj proceni rizika radnih mesta u toj bolnici, koju je ocenio kao “nezakonitu”.Radojević, lekar specijalista koji je donedavno radio u bolnici u Čačku, rekao je na konferenciji za novinare da je za odluku Upravnog odbora glasalo samo tri od sedam članova, a da je inicijativu za donošenje takve odluke pokrenuo direktor bolnice Radoslav Milošević.

On je dodao da je takva odluka u nadležnosti republičkih institucija, a ne lokalnih bolnica.

“Namera direktora bolnice u Čačku je da se na taj način poveća radno vreme lekara i medicinskih sestara i smanje godišnji odmori, kako bi se nadomestio manjak kadrova”, rekao je Radojević.

Radojević je dodao da je direktor bolnice Milošević “protivzakonito” zaposlio dve medicinske sestre, koje je 2018. zaposlio sa završenom srednjom Medicinskom školom, d bi ih odmah nakon zapošljavanja premestio na radna mesta administrativnih radnika – diplomiranog pravnika i lica zaduženog za bezbednost i zdravlje.

Prema njegovim rečima, zbog toga su lekari i medicinske sestre čačanske Bolnice uputili pritužbu na rad direktora bolnice Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu rada i Agenciji za borbu protiv korupcije.

Radojević je istakao da direktor bolnice, pored te funkcije ima i praksu u svojoj privatnoj ordinaciji, što je ocenio kao sukob interesa.

Beta