BEOGRAD – Beogradski dnevni listovi na naslovim stranama izdanja za nedelju, 28. septembar, najviše pišu o boravku patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja Crnoj Gori, finalu Evropskog prvenstva u muškoj odbojci i drugim temama.

BLIC – “Orlovi ili Zmajčeki, pitanje je sad” o finalu na Evropskom prvenstvu u muškoj odbojci u koje se Srbija plasirala. “Novi zakon ohrabrio žene da prijavljuju nasilnike” o porodičnom nasilju u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI – “I Milo će povući odluku o Kosovu”, piše list, prenoseći iz Grblja, u Crnoj Gori, izjavu patrijarha srpskog Irineja: “Iver ne pada daleko od klade, Djukanović je iz poštene kuće” i mitropolita Amfilofija: “Daj Bože da ova poseta donese pomirenje braći”. Košarkaš Miloš Teodosić je za izjavio za taj list: “Peto mesto na SP nije neuspeh”.

ALO – “Socijalisti su mi pretili”, intervju poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Dragana Šormaza. “Stop za prevarante”, list navodi da će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u oktobru doneti dva pravilnika koja bi trebalo da regulišu rad turističkih agencija. ;

KURIR – “Erdogan donosi milionske ugovore”, list piše o poseti turskog predsednika Redžepa Taljipa Erodgana Srbiji najavljenoj za 7. i 8. oktobar. “Bili su otpisani, a sada se bore za zlato”, list piše o finalu Evropskog prvenstva u muškoj odbojci.

POLITIKA – “Sačuvali smo veru, jezik, kulturu i državu” intervjuu srpskog patrijarha Irineja za taj list povodom osam vekova Srpske pravoslavne crkve. Predsednik Srpske liste Goran Rakić: “Nas neće kupiti za šaku dolara”.

Beta