BEOGRAD – Dnevni listovi na naslovnim stranama od četvrtka, 26. septembra 2019. godine najčešće pišu o sastancima predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Njujorku, o prekidu blokade Rektorata Univerziteta u Beogradu i drugim društvenim, političkim i ekonomskim temama.

ALO – “Vučić: Trampe dodji, Srbi te najviše vole”, o susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog predsednika Donalda Trampa u Njujorku.

BLIC – Pod naslovom “Nasilnički dosije gradonačelnika Leskovca”, list piše da je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović osudjivan za nasilje. “Nikada se nisam osećala neslobodnije”, kaže Marija Lukić dobitnica nagrade “Osvajanje slobode”, koju je dobila pošto je progovorila o seksualnom zlostavljanju.
VEČERNJE NOVOSTI – “Amerikanci ne beže od korekcije granica”, o sastancima predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Njujorku. “Brišu partije koje osam godina neće na izbore”, list piše da je spreman novi zakon o političkim partijama.

DANAS – “Odbrana rektorke je zaštita autonomije univerziteta”, akademska zajednica i civilni sektor osudili napade vlasti na rektorku Ivanku Popović. “Nismo ni Boškovi ni Djilasovi, mislimo svojom glavom”, kaže studentkinja Mila Jovanović, jedna od učesnika blokade Rektorata Univeziteta u Beogradu.

INFORMER – O zločlinu u Beloj Palanci “Zabio ženi nož u srce pa se obesio”.

KURIR – “Prepoznajte li da vam je dete žrtva nasilja”, list donosi savete roditeljima kako se suprotstaviti vršnjačakom nasilju.
SRPSKI TELEGRAF – List piše: “Vučić posle sastanka sa predsednikom SAD – Video sam se sa Trampom i rekao mu da ga Srbi vole”. Pod oznakom ekskluzivno – “FIFA: Srpski timovi će igrati na Kosovu”.

POLITIKA – “Tortura nad Srbima u kosovskom ‘Alkatrazu’ “, list piše da je već više od četiri meseca 25 srpskih zatvorenika zaključano u samici bez objašnjenja. “Vučić pozvao Trampa da poseti Srbiju”, o susretima predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Njujorku.

Beta /Foto :Pixabay