BEOGRAD – Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od petka najviše pišu o govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku.

BLIC – “Balkan je jači ako je Srbija snažnija”, izjavio Aleksandar Vučić u obraćanju na Generalnoj skupštini UN. U tekstu “Jedan od najboljih fizičara na svetu ostaje bez posla” list navodi da je Institut za fiziku odlučio da ne produži radni odnos akademiku Zoranu Lj. Petroviću, jednom od najpriznatijih srpskih stručnjaka u oblasti fizike.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom “Poruka Putina: Nema rešenja za Kosovo i Metohiju bez Rusa” o razgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku. U tekstu “Srce ubilo 52.663 ljudi” o visokoj stopi smrtnosti obolelih od kardiovaskualrnih bolesti u Srbiji. “Odlazim u Grbalj po svaku cenu”, kaže patrijarh SPC Irinej povodom zahteva pojedinih udruženja iz Crne Gore da mu se zabranu ulaz u tu zemlju.

DANAS – U tekstu “Zašto RTS u vestima citira Informerove laži” o reakcijama na prilog Javnog servisa sa tvitovima urednika Informera Dragana J. Vučićevića u kojima vredja lidere opozicije.
POLITIKA – Pod naslovom “Članovi Državnog veća tužilaca ponovo će se izjašnjavati o koleginom rodjendanu” o aferi sa prisustvom osobe iz kriminogene sredine na proslavi rodjendana člana DVT. “Lekari opšte prakse traže uvodjenje porodičnih lekara”, o inicijativi sekcije opšte medicine Srpskog lekarskog društva za unapredjenje zdravstvenog sistema Srbije.

Beta /Foto :Pixabay