BEOGRAD – Beogradski dnevni listovi na naslovim stranama izdanja za subotu. 28. septembar, pišu o Kosovu, boravku patrijarha SPC Irineja u Crnoj Gori, bezbednosti dece.

BLIC – “Tramp šalje savetnika da se bavi kosovskim problemom”, list navodi da je novi savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Robert O’Brajan zainteresovan da se aktivnije angažuje na Balkanu. List pod naslovom “Sigurnost najmladjih je zadatak svih nas” piše o inicijativi premijerke Srbije Ane Brnabić za sistem obaveštavanja javnosti pri nestanku dece.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom “Borel šalje izaslanika za dijalog o statusu KiM” list piše o takvoj nameri novog visokog predstavnika Evropsku uniju za spoljnu politiku i bezbednost. O boravku poglavara Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori: “Patrijarh je stigao medju svoje i na svoje”.

DANAS – List donosi razgovor s predsednicom Evropskog pokrta Srba sa Kosova i Metohije Radom Trajković “Nudili su mi kasetu sa Oliverovim ubistvom”. Pod naslovom “Ne očekujem da Jeličnić prizna šta mi je uradio”, razgovor sa Marijom Lukić, dobitnicom nagrade Osvajanje slobode, koja je tužila nekadašnjeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića – Jutku, zbog čega mu se sudi.
POLITIKA – “Bokelji dočekali patrijarha Irineja” o boravku poglavara SPC u Crnoj Gori. List piše i o tome “Kolliko su preplaćeni krediti u ‘švacarcima’ “.

Beta /Foto :Pixabay