NOVI PAZAR – Nastavlja se uređenje novopazarskog naselja Jalija. U tom dijelu grada asfaltirana je Ulica Dimitrija Tucovića dugačka oko 800 metara.

Veliki broj infrastrukturnih projekata realizovan je upravo u ovom delu Novog Pazara.

Ovaj deo Novog Pazara postao je omiljeno mesto za rekretaivce i pešake. Asfaltiranjem Ulice Dimitrija Tucovića i saobraćaj će biti značajno rasterećen.

“Za veoma kratko vreme uspeli smo da od ovog mesta koje je bilo ruglo i koje je kvarilo sliku o Novom Pazaru napravimo nešto sasvim pozitivno. Ovo naselje sada potpuno drugačije izgleda, asfaltirano je nekoliko ulica, duž reke Raške uređene su pešačka i biciklistička staza, te je tako ovo mesto postalo omiljeno biciklistima i rekreativcima. Današnjim asfaltiranjem, koje će se izvoditi kroz nekoliko faza i saobraćaj će biti značajno rasterećen u samom centru. Vrednost asfalterskih radova, kojima je prethodila i realizacija drugih infrastrukturnih projekata iznosi oko 52 miliona dinara, a finansijer je grda Novi Pazar”, rekao je koordinator infrastrukturnih projekata Gradske uprave Enes Buhić.

Upravo u ovom naselju urađen je i most koji taj deo Novog Pazara spaja sa magistralnim putem. Korito reke Raške je uređeno i produženo sve do ušća Banjske i Deževske.