BEOGRAD – Nedelja turskog filma počinje 15. septembra u Domu omladine Beograda projekcijom filma “Ljubav voli slučajnosti” reditelja Omer Faruk Soraka, sa jednim od najznačajnijih turskih glumaca mlađe generacije Mehmetom Gunsurom.

Gunsur, koji će prisustvovati projekciji i odgovarati na pitanja publike posle filma, poznat je po liku princa Mustafe u popularnoj televizijskoj seriji “Sulejman Veličanstveni”.

“Ljubav voli slučajnost” je priča o ljubavnicima rođenim istog dana, koji se slučajno sreću u raznim fazama svojih života, shvatajući polako da “ljubav voli slučajnosti” i da se u životu ništa ne dešava slučajno.

Tokom narednih dana projekcije će se održavati u terminima od 19 i 21 čas, a publika će gledati bioskopske hitove poput istorijske drame sa komičnim elementima “Turski sladoled”, akcioni hit “Organizovani lopovski poduhvati 2”.

Biće prikazani i autorski filmovi poput ostvarenja “Objava”, “Suvo leto”, “Šapni mi ako zaboravim”, “Pšenica”, “Nešto korisno”, te remek-delo jednog od najvećih živih svetskih reditelja Nuri Bilge Džejlana “Stablo divlje kruške”.

Nedelja turskog filma traje do 20. septembra u organizaciji Doma omladine Beograd i Instituta “Yunus Emre” .