NIŠ – Gradska toplana u Nišu spremna je za predstojeću grejnu sezonu, koja počinje 15. oktobra, ali će radijatori korisnika daljinskog grejanja biti topli i pre tog datuma ukoliko se za to ukaže potreba, rekao je agenciji Beta direktor JKP Gradska toplana u tom gradu Predrag Milačić.

On je kazao da vremenska prognoza za naredne dane predvidja temperature i do 28 stepenici Celzijusovih, tako da će se sa toplim probama još sačekati.

Za tople probe, dodao je Milačić, temperature moraju da budu niže od 12 stepeni Celzijusovih jer toplotne stanice ne rade kada je viša temperatura.

“Prošle godine je usred toplih proba krenuo hladni talas pa smo tople probe pretvorili u grejanje, s tim što nismo grejali celog dana već do podneva”, izjavio je Milačić.

Prema njegovim rečima, Gradska toplana u Nišu ima 14 toplana i potrebna su joj najviše tri do četiri dana da bi završila njihove tople probe.

Milačić je rekao da za sada nije poznato da li će se menjati cena grejanja za predstojeću grejnu sezonu.

On je rekao da će cena sa kojom će se krenuti u novu grejnu sezonu biti poznata krajem nedelje kada toplana završi kalkulaciju i dostavi je gradu kao osnivaču.

Prošle godine je grejna sezona u Nišu startovala sa cenom od 5,4 dinara po kilovat satu isporučene toplotne energije i sa 21,18 dinara po kvadratu za fiksni deo cene.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here