NIŠ – Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je ; danas Osnovnom sudu u tom gradu optužni predlog protiv vozača S.D. (35) koji je 31. januara izazvao saobraćajnu nezgodu na naplatnoj rampi u Doljevcu u kojem je zatražilo da se vozač proglasi krivim za krivično delo “teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja” i osudi na zatvorsku kaznu od najmanje pet godina, kao i da mu se izrekne mera zabrane upravljanja motornim vozilom od pet godina.

Tužilaštvo je naložilo održavanje glavnog pretresa pred Osnovnim sudom u Nišu na kojem bi, izmedju ostalog, bili pregledani i snimci bezbednosnih kamera sa naplatne rampe u Doljevcu.

Vozač automobila “škoda superb” S.D, u kojoj se nalazio tadašnji direktor Koridora Srbije Zoran Babić, tereti se da je automobilom uleteo u pogrešan kanal za naplatu putarine i velikom brzinom naleteo na “opel”.

Tom prilikom stradala je Stanika Gligorijević (52) iz Debelice kod Knjaževca, dok je pet osoba povredjeno, a medju njima i sam Babić.

Vozač škode S.D. je uhapšen dan nakon nesreće, ali mu nije odredjen pritvor jer je sud ocenio da je isključen osnov o uticanju na svedoke jer je na njih već mogao da utiče, pošto je čitav dan nakon nesreće bio na slobodi.

Porodica Stanike Gligorijević, koja je stradala u udesu na naplatnoj rampi Doljevac, a u kojem je učestvovalo vozilo direktora Koridora Srbije i funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Babića, nedavno je zatražila da se hitno objavi snimak nesreće.

Porodica tragično nastradale žene sumnja u zvaničnu verziju po kojoj direktor Koridora nije vozio automobil u momentu nesreće.

Beta