NOVINPAZAR – Nastava je juče počela i za učenike novopazarske Gimnazije, iako radovi na rekonstrukciji tog školskog objekta još uvek nisu završeni. Ipak, kako saznajemo od nadležnih, stekli su se uslovi za bezbedno izvođenje nastave, a završetak detaljne rekonstrukcije objekta očekuje se u narednih mesec dana.

Zbog obimnijih radova 3 učionice u prizemlju škole nisu u potpunosti završene, a radovi su još uvek u toku u holu školske zgrade. Ostale učionice su u funkciji, i kako smo se uverili, nastava u Gimnaziji odvija se nesmetano.

”Na osnovu odluke Školskog odbora i Nastavničkog veća mi smo krenuli sa nastavom juče, dakle 16.septembra iz razlog što već dve nedelje kasnimo i što bi po nastavu bilo šteta da se i dalje odlaže. Ono što je veoma bitno, mi smo osigurali bezbednost učenika, ogradili smo one delove koji će se i dalje raditi, ali uslovi su zadovoljavajući da se nastava odvija”, izjavio je direktor Gimnazije, Nermin Dražanin.

S obzirom da je u pitanju detaljna rekonstrukcija školskog objekta, za koju su finansijska sredstva obezbedili Grad Novi Pazar i Kancelarija za javna ulaganja, završetak svih započetih radova očekuje se u narednih mesec dana, kada bi novopazarski gimnazijalci praktično trebalo da dobiju novu i savremeniju školsku zgradu.

”Mi smo u potpunosti promenili elektromrežu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, zamenjena je stolarija, urađena fasada, podovi, plafoni, u potpunosti sanirani učenički toaleti , tako da smo dobili jednu novu školu”, ističe Dražanin.

A sve što je, zbog građevinskih radova u nastavi propušteno, mora biti i nadoknađeno. U skladu sa odobrenim planom nadoknade časova, nakon idućeg vikedan gimnazijalce očekuju radne subote.