NOVI PAZAR – Asfaltiran je, zahvaljujući odgovornom odnosu gradskog rukovodstva prema građanima, i krak Ulice 404 u novopazarskom naselju Selakovac. Oduševljeni meštani su dočekali predstavnike Grada, podsećajući da je “asfaltiranje za njih izuzetno značajno, jer više neće gaziti blato, što je bio problem 40 godina. Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović istakao je, nakon susreta sa meštanima da su radove inicirali upravo oni, shvatajući kao dobronameran, ozbiljan i prijateljski poziv lokalne samouprave, upućen građanima da prijave probleme.

“Prava adresa za rešavanje komunalnih i infrastrukturnih problema građana je Grad Novi Pazar, ljudi koji se na lokalnom nivou bave tom tematikom. Meštani Ulice 404 su dolazili kod nas, obišli smo teren i uverili se u probleme koji su postojali u ovom delu naselja. Usledila je izrada projekta, pribavljanje dozvola i danas možemo reći da je problem rešen”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović.

“Podsećam vas da se u neposrednoj blizini ulice nalazi škola koju pohađa mnogo dece, pa će infrastrukturna ulaganja njima olakšati gotovo svakodnevan odlazak na nastavu i povratak kući”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović.

On je istakao da će građevinska sezona u Novom Pazaru trajati dokle god vremenski uslovi to dozvoljavaju, i osvrnuo se na podatak da se, sem u Selakovcu, radovi izvode na još desetak lokacija. “Na nekim mestima je u toku priprema za asfaltiranje. JKP “Vodovod i kanalizacija radi na uređenju mreže fekalne i kišne kanalizacije, što prethodi postavljanju asfslta. Ne zaboravljam o ni uređenje seoskih puteva, u dužini od oko 10km će u narednih nekoliko dana biti realizovani radovi na seoskom području”, zaključio je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović.