NOVI SAD – Izvršitelj u pratnji policije, vatrogasaca i lekara od jutros pokušava ponovo da iz stana u strogom centru Novog Sada iseli porodicu Ninić, dok se žena zaključala u jednu prostoriju u stanu i preti da će se zapaliti benzinom, javio je reporter Bete sa lica mesta.Žena je u jednom trenutku izašla na prozor i pretila da će skočiti, ali se vratila u stan.

Jutros iza 9 sati prvo je bravar razbio dva stakla na ulaznim vratima u stan, a za njim su ušli policajci, vatrogasci i lekari, dok se žena zaključala u jednu prostoriju, gde je sa sobom navodno ponela kantu benzina i upaljač.

Pre toga su vatrogasci sa ulice razvukli šmrk do drugog sprata, na kojem se nalazi stan porodice Ninić. Vatrogasci su poprskali stan šmrkom, jer se u stanu osetio smrad benzina.

U toku su pregovori policije sa ženom, a u stanu je i njen suprug sa advokatom.

U stan su ušli i lekari iz službe hitne pomoći.

Na licu mesta je i sedam-osam uniformisanih policajaca u punoj opremi, kao i nekoliko vatrogasaca.

Izvršitelj je već u više navrata bezuspešno pokušavao da iseli porodicu Ninić. Slobodanka Ninić, žena koja se danas zaključala u jednu prostoriju u stanu, i ranije je pretila samoubistvom i paljenjem stana, nakon čega su pokušaji iseljenja zaustavljani.

Podršku porodici Ninić su pružali i aktivisti združene akcije “Krov nad glavom”, koja okuplja sve one koji se bore za pravo na stanovanje i protive se prinudnim iseljenjima i privatnim izvršiteljima.

Stan se nalazi u u Tanurdžićevoj palati, u Ulici Modene, u strogom centru Novog Sada.

Ninići su kredit kod Erste banke uzeli 2007. godine, ali su u toku otplate imali problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravstvenim problemima, zbog kojih Slobodanka Ninić sada prima invalidsku penziju.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here